Tarihçe

      Okulumuz Yeni Mahalle semtinde Köy Hizmetlerinin 50 metre yukarısında yamaca kurulmuştur. 1969 yılında Gümüşhane ' nin kurtuluşuna atfen Kurtuluş İlkokulu adıyla prefabrik bir binada, beş sınıflı olarak eğitim-öğretime başlamıştır.

    Zamanla okul çevresinin büyümesi nedeniyle mevcut okul binası ihtiyaçlara cevap veremez duruma gelince 1985 yılında okulumuzun bugünkü yerinin Milli Emlak Müdürlüğü tarafından okul arsası olarak (7516 metrekare) Milli Eğitim Müdürlüğüne tahsis edilmiş akabinde içinde bulunduğumuz bina üç katlı tip proje olarak yapılmıştır.

    Okulumuz 1986 yılında da bugünkü binasına taşınarak ismi de Mehmet Akif Ersoy ' un ölümünün 50. Yıl dönümü münasebetiyle Mehmet Akif Ersoy İlkokulu olarak değiştirilmiştir. 1997 yılında 8 yıllık zorunlu eğitime geçişle birlikte 8 yıla dönüştürülerek dört dershane daha ilave edilmiş olup okulun ismi de Mehmet Akif Ersoy İlköğretim okulu olarak tekrar değiştirilmiştir.2012 yılında 4+4+4 yıllık zorunlu eğitime geçişli birlikte okulumuz Mehmet Akif Ersoy İlkokulu ve Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu olarak hizmet vermeye devam etmektedir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 0  kişi beğendi